drfazekasistvan@mail.battanet.hu
b e j e g y z é s e k   f o r d í t o t t   i d ő r e n d b e n  

Ács Margit
Kedves István!
Már csak pár óra van hátra az óévből, de én még törlesztem adósságaimat. Lakitelken egy köteg könyvet kaptam Magától kedves dedikációkkal. Csak az elmúlt napokban jutottam hozzá, hogy megnézegessem, olvasgassam őket. A gyakorító képző használatára az kényszerít, hogy tüzetesen elejétől végig egyik könyvét sem olvastam. Verseit valamelyest ismertem, de ezek a könyvek inkább az esszéírót (hiszen a dráma és az interjú is esszé voltaképpen) mutatják, és örömmel jelentem, hogy igen gondolatébresztőnek találtam esszéit, portréit, s meglepett az antikvitásban és a Biblia világában való ismereteivel.
A telefonban már elmondtam az obligát jókívánságaimat, de hadd toldjam meg e megkésett köszönettel a könyveiért, és így írásban is minden jót kívánok az új esztendőre
Üdvözlettel, Ács Margit
Véghelyi Balázs
Kedves Pista!
Bizonyára ismered Váci Mihály sorait:

Osztani magad: - hogy így sokasodjál;
kicsikhez hajolni: - hogy így magasodjál;
hallgatni őket, hogy tudd a világot;
róluk beszélni, ha szólsz a világhoz.
Széjjel szóródni - eső a homokra -
sivatagnyi reménytelen dologra
s ha nyár se lesz tőled - s a táj se zöldebb:
- kutakká gyűjt a mély: - soká isznak belőled!

Szerintem ez a lényege és célja minden igaz művészetnek. Műveid és beszélgetéseink egyértelművé tették számomra, hogy te is ezen sorok szellemében alkotsz. Éppen ezért meggyőződésem: jó kezekbe került a 2010-es Váci Mihály-díj, amelyhez őszintén gratulálok.
Pályatársi szeretettel: Véghelyi Balázs
Tóthné Kurán Julianna
Kedves István,
sok szeretettel gratulálok új könyveinek megjelenése alkalmából!
Tóthné K. Julianna
Tóthné Kurán Julianna
"Minden tevékenység legalább egy kicsiny szikrát hoz le az égi tűzből." (Hamvas Béla)
Sok szeretettel üdvözlöm és szeretném, ha könyvtárunkat is felvenné web-es kapcsolatai sorába az eddigi, és a további jó kapcsolatunk reményében!
Örülök, hogy ilyen formában is megmutatkozik.
Tóthné Kurán Julianna, Hamvas Béla Városi Könyvtár
Véghelyi Balázs
Kedves Pisti!
Örülök, hogy elsőként írhatok erre a színvonalas honlapra. De nemcsak ebben lehetek az első: évek óta magzatkoruktól ismerem az írásaidat. A bizalmadat ezúton is köszönöm. Mint alkotótársad, olvasód és barátod, szívből gratulálok, és sok sikert, értő olvasókat kívánok neked a jövőben is.
Balázs